Introduction

Εσείς πώς φαντάζεστε την ζωή σας στα 100;

Μαθήματα ισπανικών-skype

Εσείς πώς φαντάζεστε την ζωή σας στα 100;

Ακόμα και να έχετε φανταστεί την ζωή σας όταν φτάσετε 100, αυτό που δεν έχετε φανταστεί είναι τί γίνεται στα Μπαρμπαντος όταν κάποιος συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής.
Η νησιωτική χώρα Μπαρμπάντος έχει πληθυσμό 277.821 και προσδόκιμο ζωής τα 75,18 χρόνια (στους άνδρες 72,82 έτη και 77,56 στις γυναίκες).
Υπάρχουν όμως και αυτοί που είναι υπεράνω προσδοκιών και καταφέρνουν να “πατήσουν” τα 100… Σε όλους, λοιπόν, αυτούς τους ανθρώπους το Μπαρμπάντος φτιάχνει μια ταχυδρομική σφραγίδα!
Η παράδοση άρχισε το 2016 με μια αρχική έκδοση 27 γραμματοσήμων με κόστος τα 65 λεπτά και περιελάμβανε τις φιγούρες δύο αιωνόβιων που έχασαν τη ζωή τους. Τα υπόλοιπα ήταν με εκείνους που ήταν ακόμη εν ζωή: σε κάθε περίπτωση με μια φωτογραφία του εν λόγω προσώπου, το όνομα και την ημερομηνία γέννησης ή θανάτου του. Ο παλαιότερος από όλους ήταν ο James Emmanuel Sisnett και είχε πεθάνει το 2013 σε ηλικία 113 ετών.
Μέχρι σήμερα, η Ταχυδρομική Υπηρεσία των Μπαρμπάντος συνεχίζει να αποτίει φόρο τιμής, με μια λαμπρή αναφορά στο Facebook κάθε φορά που φτάνουν τα 100 χρόνια.

0 comments on “Εσείς πώς φαντάζεστε την ζωή σας στα 100;

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.