Introduction

Aporofobia – La palabra del año

μαθηματα ισπανικων - skype

Aporofobia – La palabra del año

Μετά τις λέξεις “escrache” το 2013, “selfi” το 2014, “refugiado” το 2015 και “populismo” το 2016, η ομάδα του Ιδρύματος BBVA επέλεξε την «αποφοφοβία», έναν σχετικά νέο όρο που παραπέμπει , σε μια ριζωμένη και πολύ παλιά κοινωνική πραγματικότητα.

“Aporofobia” λοιπόν είναι η λέξη της χρονιάς. Ένας νεολογισμός που δίνει το όνομά του στον φόβο, την απόρριψη ή την αποστροφή προς τους φτωχούς, έχει επιλεγεί ως λέξη του 2017 από το Fundación del Español Urgente που προωθείται από την Agencia Efe και την BBVA.

Επίσης η λέξη «αποφοφοβία» δημιουργήθηκε από την ισπανίδα φιλόσοφο Adela Cortina όπου σε πολλά άρθρα της αλλά και σε βιβλία εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι συνήθως ονομάζουμε «ξενοφοβία» ή «ρατσισμό» την απόρριψη μεταναστών ή προσφύγων, Στην πραγματικότητα, αυτή η αποστροφή δεν συμβαίνει λόγω του καθεστώτος τους ως αλλοδαπών, αλλά επειδή είναι φτωχοί…

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λέξη αλλά και με το ίδρυμα μπορείτε να βρείτε εδώ

0 comments on “Aporofobia – La palabra del año

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.