Introduction

Καρναβάλι 2019: Πού γιορτάζονται τα καλύτερα καρναβάλια στην Ισπανία

μαθηματα ισπανικων skype

Καρναβάλι 2019: Πού γιορτάζονται τα καλύτερα καρναβάλια στην Ισπανία

Λίγες μέρες έμειναν για να γεμίσει με χρώμα και μουσική Ισπανία αλλά και να ξεκινήσουν τα παραδοσιακά πάρτι καρναβαλιού. Αν και σε ορισμένες περιοχές στην Ιπσανία οι εορτασμοί έχουν ήδη ξεκινήσει, τα καρναβάλια αρχίζουν επίσημα την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, ιδιαίτερα μεταξύ των ημερών 1 και 6. Στην πραγματικότητα, οι πιο σημαντικές γιορτές τείνουν να συμπίπτουν με αυτές τις μέρες. Σε αυτές τις ημερομηνίες είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζουμε ποιες είναι οι ισπανικές πόλεις που γιορτάζουν καλύτερα το καρναβάλι στην Ισπανία, ένα έργο που δεν είναι εύκολο, διότι είναι μια γιορτή που γιορτάζεται σε όλες τις ισπανικές πόλεις, και κάθε μια έχει την ιδιαίτερη γοητεία της.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες πόλεις που ξεπερνάνε τον εαυτό τους κάθε χρόνο. Έτσι, λοιπόν, αν βρεθείτε Ισπανία αυτές τις γιορτές σας προτείνω

να ταξιδέψετε σε ένα από τα καλύτερα καρναβάλι στην Ισπανία το 2019 που θα βρείτε στην παρακάτω λίστα

Santa Cruz de Tenerife

 

To Kαρναβάλι της Σάντα Κρουθ ντε Τενερίφε είναι μια από τις μεγαλύτερες αποκριάτικες εκδηλώσεις του κόσμου και θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο μετά το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο (Βραζιλία). Το καρναβάλι παρακολουθούν περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι ετησίως. Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύνονται στους δρόμους για να γιορτάσουν το καρναβάλι κάθε χρόνο για μια εβδομάδα. Το 1980 ανακηρύχθηκε ένα φεστιβάλ διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος και το 2000 η πόλη ονομάστηκε η “παγκόσμια πρωτεύουσα του καρναβαλιού”. Σήμερα, το Kαρναβάλι της Σάντα Κρουθ της Τενερίφης φιλοδοξεί να γίνει ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Sitges

 

Λίγο έξω από την Βαρκελώνη το Sitges φιλοξενεί

άλλο ένα από τα πιο διάσημα καρναβάλια στην Ισπανία. Μια από τις κεντρικές δραστηριότητες είναι γνωστή ως Jueves Llardó, εκείνη την εποχή Βασίλισσα του καρναβαλιού, συνοδευόμενη από τους πιστούς ακολούθ

ους της, δίνει το διάσημο κήρυγμα.

Πολυάριθμες παρελάσεις με περισσότερους από 2.500 συμμετέχοντες και σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι μπορούν να συγκεντρωθούν κάθε χρόνο το Sitges. Όλα αυτά σάς εγγυώνται μια θέση στον κατάλογο των καλύτερων καρναβάλι στην Ισπανία. Οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν στις 28 Φεβρουαρίου και θα λήξουν στις 6 Μαρτίου.

Cádiz

Το Καρναβάλι του Κάντιθ γίνεται, κάθε φορά, ένα αυθεντικό πάρτι στο δρόμο με γιορτές που του έχουν κερδίσει τον τίτλο του Fiesta International Tourist Interest. Και δεν προκαλεί έκπληξη. Από την πρώτη μέρα, οι δρόμοι του Κάντιθ γεμίζουν από τους ήχους του Kazoo, έναν ιδιαίτερο ήχο που ακούγεται σε όλο το καρναβάλι και οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να απολαύσουν εκδηλώσεις όπως ο μεγάλος διαγωνισμός Chirigotas την 1η Μαρτίου.

Αυτή τη χρονιά ο Joaquín Sabina θα είναι υπεύθυνος για το ξεκίνημα των εορτασμών που θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Μαρτίου, καταλήγοντας με τη διάσημη καύση της μάγισσας Piti.

Εάν δεν μπορείτε να πάτε αυτές τις ημερομηνίες να θυμάστε ότι στην πόλη της Ανδαλουσίας το «Carnival Chiquito» γιορτάζεται στις 16 και 17 Μαρτίου.

 

Ourense

Νοτιοανατολικά της επαρχίας Ourense κρύβεται ένα από τα πιο περίεργα και καλύτερα καρναβάλια της Ισπανίας. Οι μόνοι 14.000 κάτοικοι της πόλης Verín καλωσορίζουν κάθε χρόνο χιλιάδες ανθρώπους που έρχονται να απολαύσουν το entroido (δημοφιλές καρναβάλι της Γαλικίας), όπου κυριαρχούν τα χρώματα των τζιτζίκων, μια περίεργη τυπική φορεσιά που αποτελείται από μια πολύχρωμη ξύλινη μάσκα και ιδιαίτερο σακάκι.

Η πιστολιά που σηματοδοτεί την έναρξη δίνεται από τη συλλογική μεταμφίεση του Xoves de Compadres.

0 comments on “Καρναβάλι 2019: Πού γιορτάζονται τα καλύτερα καρναβάλια στην Ισπανία

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.