Introduction

Λίγα λόγια για τα ισπανικά

Λίγα λόγια για τα ισπανικά

Τα ισπανικά (español) ή καστιλιανικά (castellano) είναι μια ιβηρική ρομανική γλώσσα. Είναι η ευρύτερα ομιλούμενη ρομανική γλώσσα και σύμφωνα με ορισμένες πηγές, είναι η δεύτερη γλώσσα στον κόσμο σε αριθμό ομιλητών ως μητρική γλώσσα. Ομιλείται ως πρώτη γλώσσα από περίπου 560 εκατομμύρια ανθρώπους. Θεωρείται η δεύτερη πιθανώς σημαντική γλώσσα μετά την αγγλική σε ό,τι αφορά τον δυτικό κόσμο, χάρη στην αυξανόμενη χρήση της στις ΗΠΑ, της σχετικής επιβολής της στην εκπαίδευση, της αυξανόμενης οικονομίας του ισπανόφωνου κόσμου, της επιρροής της στη μουσική βιομηχανία και την παγκόσμια λογοτεχνία.

Αν νόμίζες λοιπόν ότι τα ισπανικά τα μιλάνε μόνο στην Ισπανία έκανες λάθος! Αργεντινή, Βενεζουέλα, Βολιβία, Γουατεμάλα, Γουινέα Ισημερινού, Δομινικανή Δημοκρατία, Εκουαδόρ, Ελ Σαλβαδόρ, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Κούβα, Μεξικό είναι μερικές από τις χώρες που έχουν τα ισπανικά ώς μητρική γλώσσα.

 Πάνω από 560 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν τα ισπανικά ως μητρική ή ως δεύτερη ξένη γλώσσα και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς. Από τις λατινογενείς γλώσσες είναι αυτή με τους περισσότερους φυσικούς ομιλητές στον κόσμο. Επίσης είναι δεύετερη στον κόσμο όσον αφορά το πλήθος των φυσικών ομιλητών της μετά την Κινεζική ενώ ακολουθούν η Αγγλική και η Ινδική

hablas

Λόγοι για να ξεκινήσεις να μαθαίνεις ισπανικά


Θέατρο, λογοτεχνία, μουσική, Φλαμένγκο, Τάνγκο…

Η κατανόηση των ισπανικών θα σε φέρει ακόμα πιο κοντά στον κόσμο του Lope de Vega αλλά και των άλλων μεγάλων έργων της λογοτεχνίας, όπως ο «Δον Κιχώτης» του Μιγκέλ ντε Θερβάντες.

Ισπανικός Πολιτισμος

Η γνώση της ισπανικής γλώσσας θα σου ανοίξει τον κόσμο της λογοτεχνίας και της ιστορίας των ισπανόφωνων χωρών.

Προοπτική εργασίας

Είναι κοινός τόπος πως η γνώση μιας ξένης γλώσσας ανοίγει νέες προοπτικές εργασίας και απασχόλησης που πριν δεν είχες πρόσβαση.

Σπουδές – Erasmus

Mε έτος ίδρυσης το 1218, το Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα είναι ένα από τα πιο σημαντικά Πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ευρώπης. Ξεκίνα να μαθαίνεις ισπανικά σήμερα και κάνε την εκπαιδευτική σου εμπειρία στην Ισπανία ακόμα πιο εύκολη.

Οι ισπανόφωνες χώρες είναι ταξιδιωτικός προορισμός

Υπάρχουν 21 χώρες στον κόσμο που έχουν την ισπανική ως επίσημη γλώσσα! Γνωρίζοντας λοιπόν ισπανικά θα κάνεις την εμπειρία του ταξιδιού σου στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική αξέχαστη.

Τα ισπανικά είναι δίαυλος επικοινωνίας

Με πάνω από 560 εκατομμύρια ισπανόφωνους σε όλο τον κόσμο, τα ισπανικά είναι σήμερα η 2η πιο ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο μετά την κινεζική.

0 comments on “Λίγα λόγια για τα ισπανικά

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.