Introduction

Τι σχέση έχει ο Tom Sponheim και η Milagros Caturla;

μαθηματα ισπανικων skype

Τι σχέση έχει ο Tom Sponheim και η Milagros Caturla;

Το καλοκαίρι του 2001, ο Αμερικανός Tom Sponheim έμενε στη Βαρκελώνη με τη σύζυγό του. Στο δρόμο τους προς τον καθεδρικό ναό της Sagrada Familia, περιπλανιούνται μέσα από την πολυσύχναστη υπαίθρια αγορά του Els Encants…
Ο Sponheim είδε μια στοίβα αρνητικών φωτογραφιών σε ένα τραπέζι και, αφού έλεγξε ότι είχαν εκτεθεί αξιοπρεπώς, ζήτησε από τον πωλητή την τιμή. Αυτός του ζήτησε 2,50 δολάρια αλλά τελικά ο Αμερικανός το πλήρωσε 3,50.
Κατά την επιστροφή στο σπίτι, ο Sponheim σαρώσε τα αρνητικά και ανακάλυψε ότι είχε σκοντάψει στο έργο ενός άγνωστου αλλά εξαιρετικά ταλαντούχου φωτογράφου.

Το 2010, δημιούργησε μια σελίδα στο Facebook για τις χαμένες εικόνες ελπίζοντας να βρει ίσως τον φωτογράφο ή το θέμα μιας φωτογραφίας…

Το 2017, η Begoña Fernández ανακάλυψε τη σελίδα στο Facebook… Μετά από μέρες και νύχτες της περιήγησης σε λεπτομέρειες του φόντου, η Fernández εντόπισε ένα δημοτικό σχολείο όπου πολλές από τις φωτογραφίες τραβήχτηκαν. Από εκεί, οδηγήθηκε σε εναν διαγωνισμό φωτογραφιών του 1962, με προτεινόμενες τοποθεσίες λήψης που ταιριάζαν με μερικές από τις χαμένες εικόνες.
Αποφάσισε λοιπόν να επισκεφτεί τα αρχεία της Agrupació Fotográfica de Catalunya, ενός από τους παλαιότερους συλλόγους φωτογραφίας της περιοχής.
Στρέφοντας τις σκονισμένες σελίδες ενός παλιού περιοδικού, έπεσε πάνω σε μια από τις φωτογραφίες από τη σελίδα στο Facebook του Tom Sponheim.

Με τίτλο Fervor, η εικόνα μιας γυναίκας να προσεύχεται κέρδισε την τέταρτη θέση σε έναν διαγωνισμό του 1961. Η γυναίκα αυτή ονομαζόταν Milagros Caturla.

0 comments on “Τι σχέση έχει ο Tom Sponheim και η Milagros Caturla;

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.