Introduction

Η μαγευτική Αρλ μέσα από τα μάτια του Van Gogh

μαθηματα ισπανικων skype

Η μαγευτική Αρλ μέσα από τα μάτια του Van Gogh

Ο Vincent Van Gogh γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου 1853 στο Groot-Zundert της Ολλανδίας. Ο φημισμένος μετα-ιμπρεσιονιστής καλλιτέχνης έζησε σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, των Βρυξελλών και του Παρισιού, αλλά η πιο δημιουργική και παραγωγική του περίοδος ως καλλιτέχνης ήταν όταν ζούσε στην Arles, στη νότια Γαλλία. Εδώ είναι οι πραγματικοί τόποι που ενέπνευσαν έναν από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής μας.

Στους πρώτους του πίνακες στο Άρλ κυριαρχούν ιαπωνικά μοτίβα που επιβεβαιώνουν τις σκέψεις που είχε εκφράσει μέσω ενός  γράμματος στην αδελφή του ότι τώρα που βρίσκεται στο Άρλ, δεν έχει ανάγκη την Γιαπωνέζικη τέχνη καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να ανοίξει τα μάτια του και να κοιτάξει γύρω του για να εμπνευστεί.

 

 

 

 

 

Έναστρη νύχτα πάνω από τον Ροδανό, 1888

Δημιουργήθηκε: Σεπτέμβριος 1888

Είναι ένα από τα πιο διάσημα έργα του Van Gogh. Μπορούμε να δούμε την όχθη του ποταμού Rhône στην Αρλ κάτω από έναν “αφρώδη” νυχτερινό ουρανό. Η σκηνή δεν απέχει πολύ από το ενοικιαζόμενο διαμέρισμά του, “το Κίτρινο Σπίτι”, έναν πίνακα που θα απολάυσουμε στην συνέχεια.

Εξώστης καφενείου στην Πλατεία ντυ Φόρουμ

Δημιουργήθηκε: Σεπτέμβριος 1888

Σε ένα γράμμα του στην αδεφή του, Βιλελμίνα, ο Βίνσεντ έγραψε: Αυτή είναι μια νυχτερινή εικόνα χωρίς καθόλου μαύρο, τίποτε εκτός από όμορφο μπλε και βιολετί και πράσινο.

Το δωμάτιο του βαν Γκογκ στην Αρλ

Δημιουργήθηκε: 1888

Αν και η καρέκλα στο δωμάτιο ήταν λευκή ο Van Gogh αποφάσισε να την κάνει κίτρινη γιατί αυτό ήταν το χρώμα που παρέπεμπε στον ήλιο, τη ζεστασιά και την ευτυχία. Οι τοίχοι επίσης ήταν λευκοί αλλά το μοβ ταίριαζε με το πράσινο του παραθύρου και τόνιζε το κίτρινο του κρεβατιού. Αν και στον πίνακα δεν υπάρχουν άνθρωποι, στο έργο υπάρχει μια αίσθηση αναμονής. Εμπνευσμένος από την αναμονή της άφιξης του Γκογκέν, ο πίνακας συμβολίζει τις ελπίδες ότι το κίτρινο σπίτι θα γινόταν η βάση για μια αποικία καλλιτεχνών…

Κίτρινο Σπίτι

Δημιουργήθηκε: 1888

Ήταν η πιο δημιουργική περίοδος Van Gogh καλλιτέχνη. Δυστυχώς, το Κίτρινο Σπίτι βομβαρδίστηκε βαριά κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και αργότερα κατεδαφίστηκε.

Γέφυρα Λανγκλουά στην Αρλ

Δημιουργήθηκε: 1888

Η γέφυρα Λανγκλουά, που πήρε το όνομα του φύλακά της, δεν υπάρχει πλέον. Παρόλα αυτά η τοπική βιομηχανία τουρισμού έχει χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή ενός παρόμοιου μοντέλου.

Έξοδος από την εκκλησία της Νουνέν

Δημιουργία: 1884

Ένα από τα σημαντικότερα έργα του Van Gogh όχι γιατι δημιουργήθηκε για τη μητέρα του ή γιατί απουσιάζει το χρώμα, που είναι το στίγμα του Van Gogh αλλά κυρίως επειδή το 2002 είχε κλαπεί στο Άμστερνταμ αλλά βρέθηκε 14 χρόνια μετά!

0 comments on “Η μαγευτική Αρλ μέσα από τα μάτια του Van Gogh

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.