Introduction

Μαθήματα ισπανικών online: 5 nuevos amigos

μαθηματα ισπανικων skype

Μαθήματα ισπανικών online: 5 nuevos amigos

Ξεφυλλίζοντας μια ισπανική εφημερίδα, λίγο πριν το τέλος, μου τράβηξε την προσοχή ένα μικρο σε έκταση άρθρο…
Για κάποιο λόγο μου θύμισε τις βόλτες που έκανα στους δρόμους της Βαρκελώνης, άλλοτε στο Πάρκο Γκουέλ άλλοτε στην Barceloneta, κρατώντας ένα παγωτό!
Αν λοιπόν και εσείς απολαμβάνετε το παγωτό όσο και εγώ, θα ήθελα να σας γνωρίσω σε 5 νέους φίλους. Τα ονόματα τους είναι:
Jordi Roca, Massimo Pignata, Azmina Khanbhai, Joaquín Liria, Fernando Sáenz.

Ο Jordi Roca αγαπάει τα κεράσια, επειδή φτάνουν την καλύτερη στιγμή της άνοιξης όταν πια μένει λίγο για να ξεκινήσει το καλοκαίρι! Ακριβώς όπως και στα παιδικά μας χρόνια όταν τελείωνε το σχολείο και ξεκινούσε το καλοκαίρι. Για τον Jordi ήταν η στιγμή που οι καφετέριες της γειτονιάς γέμιζαν με γρανίτες και παγωτά. Αυτό ακριβώς το αίσθημα προσπαθεί να αποτυπώσει ο Jordi στα παγωτά που φτιάχνει ο ίδιος στην Girona.

Ο Massimo Pignata, ιταλός, από το 2010 στη Βαρκελώνη, μεγάλωσε τρώγοντας ροδάκινα με μέλι στο Πιεμόντε. Γι’ αυτό το καλοκαίρι, μας έφτιαξε μια νέα γρανίτα από ροδάκινο ψητό στο φούρνο ή το τηγάνι, θρυμματισμένο με σιρόπι από νερό και ζάχαρη.

Η Azmina Khanbhai, έζησε στην Τανζανία έως 11 ετών. Όταν πήγαινε σχολείο τα μαθήματα τελείωναν στις 12:30 γιατί μετά η θερμοκρασία ήταν υψηλή. Τα διαλείμματα, μαζί με τους άλλους μαθητές πήγαινε μέχρι την πόρτα του σχολείου για να αγοράσει μάνγκο από τον πλανόδιο πωλητή. Αυτή ζήτουσε το πιο πράσινο, και αυτός το ξεφλούδιζε και το έκοβε σε κάθετες φέτες προσθέτοντας αλάτι και τσίλι σε σκόνη.
Αυτό το καλοκαίρι θα ήθελε να ενσωματώσει αυτές τις στιγμές της παιδικής της ηλικίας σε ένα παγωτό! Η Azmina είναι γιατρός στο επάγγελμα αλλά αποφάσισε να τα παρατήσει και να ανοίξει το πρώτο της κατάστημα για γρανίτες και παγωτά από 100% φυσικά υλικά, το Lolo Polo.

Ο Joaquín Liria έχει περάσει 20 χρόνια κάνοντας παγωτά από κρέμα ελιάς κάτι που εκτοξεύει την τιμή του συγκεκριμένου παγωτού στα ύψη! Αρκετοί τον αποκαλούν τρελό μέχρι που δοκιμάζουν το παγωτό του! Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με νότες από κακάο και αρωματισμένο με σαφράν, «μια εξωτική πινελιά, ανατολίτικη θα έλεγα, που δίνει μια πολύ χαρακτηριστική γεύση. Ο ίδιος πιστεύει ότι η Ισπανία δεν έχει αποκτήσει ακόμα ταυτότητα στα παγωτά κάτι που θα ήθελε να πετύχει ο ίδιος.

Ο Fernando Sáenz έκανε μια επίσκεψη στην παιδική ηλικία του και επέστρεψε με αυτό το σορμπέ! O Fernado Θυμάται τη μητέρα του να του ξεφλούδιζει ένα πορτοκαλί αργά το απόγευμα, ένα πορτοκαλί Salustiana από τα νότια του Αλικάντε. Υπερασπίζεται τις γεύσεις των παγωτών του όπως οι μεγάλοι σεφ τα πιάτα τους. Από μικρός τσακωνόταν με τον προμηθευτή παγωτών στο εστιατόριο των γωνιών του καθώς αυτός έφερνε παραδοσιακά παγωτά βανίλια αλλά ο Fernando ζητούσε σοκολάτα με μανιτάρια! Αν και ο προμηθευτής έλεγε πως είναι αδύνατον κάτι τέτοιο, ο Fernando έκανε πραγματικότητα το όνειρο του πολλά χρόνια αργότερα…

0 comments on “Μαθήματα ισπανικών online: 5 nuevos amigos

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.