Introduction

Μαθήματα ισπανικών online: Si fueran españoles – Αν ήταν ισπανοί

Μαθήματα ισπανικών online: Si fueran españoles – Αν ήταν ισπανοί

Για κάποιο περίεργο λόγο κάθε φορά που ξεκινά η νέα χρονιά οι μαθητές μου προσπαθούν να μεταφράσουν τα ισπανικά ονόματα στα ελληνικά και τα ελληνικά στα ισπανικά! Πάνω σε αυτή την ιδέα λοιπόν βασίζεται και αυτό το βίντεο.

Salvador: σωτήρας
Siempre: πάντα
Vivir: ζω
Alegría: χαρά
Alianza: βέρα (και anillo)
Zapato: παπούτσι
Salmón: σολομός
Alemán: γερμανός
Hogaza: καρβέλι
Marzo: μάρτιος
Libertad: ελευθερία
Estudio: μελέτη, διάβασμα
Paz: ειρήνη
Sacerdote: ιερέας, παπάς
Cabeza: κεφάλι
Sobre: πάνω
Quemado: καμμένο
Oreja: αυτί
Esmeralda: σμαράγδι
Nuez: καρύδι

Με τους μαθητές διαλέξαμε μια σειρά από ονόματα και επίθετα που θα μπορούσαν να μεταφραστούν, κατα προσέγγιση, στα ισπανικά. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά διασκεδαστικό και το λεξιλόγιο που χρησιμοποιήσαμε (και κάποιες φορές αλλοιώσαμε) για τους σκοπούς του βίντεο ήταν το εξής:

Αν έχετα κάποια πρόταση και θέλετε να δείτε κάποιον με ισπανικό όνομα μην διστάσετε να στείλετε μήνυμα! Θα ακολουθήσει και 2ο βίντεο με διάσημους ισπανούς…

To βίντεο αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ολοκληρωμένο μάθημα ισπανικών ή ως τρόπος εκμάθησης λεξιλογίου αλλά μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι τις περισσότερες λέξεις οι μαθητές κατάφεραν να τις συγκρατήσουν για μεγάλο διάστημα!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε την Online εκπαιδευτική μας πλατφόρμα αλλά και να επισκεφθείτε τον ιστότοπο μας:

ΗΟΜΕ1

0 comments on “Μαθήματα ισπανικών online: Si fueran españoles – Αν ήταν ισπανοί

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.