Introduction

Μαθήματα ισπανικών online: «Ο Θερβάντες στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου»

θερβαντες ναυμαχια Ναυπακτος

Μαθήματα ισπανικών online: «Ο Θερβάντες στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου»

Αν καμιά φορά σταματήσεις Ναύπακτο, στο δυτικό βραχίονα του λιμανιού, θα παρατηρήσεις ένα άγαλμα. Αρκετοί είναι αυτοί που προτιμούν να παρατηρούν το άγαλμα από μακριά πιστεύοντας ότι, λογικά, θα είναι το άγαλμα κάποιου γνωστού έλληνα… Ωστόσο,πρόκειται για το άγαλμα του διάσημου ισπανού πεζογράφου Μιγκέλ ντε Θερβάντες, που έλαβε μέρος στη ναυμαχία της Ναυπάκτου (7 Οκτωβρίου του 1571).
Αν και άρρωστος την ημέρα εκείνη, ο Θερβάντες πολέμησε και πληγώθηκε τρεις φορές από σφαίρα, δύο στο στήθος και μία που του άφησε μόνιμη αναπηρία στο αριστερό του χέρι.
Ο ίδιος έχει πει οτι στη Ναύπακτο αχρηστεύτηκε το αριστερό του χέρι “προς δόξαν του δεξιού” και αυτό γιατί λίγα χρόνια αργότερα έγραψε τον Δον Κιχώτη…
Κρίμα που δεν μπόρεσα να παρευρεθώ και εγώ για να θαυμάσω από κοντά την αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου μέσα από τη λογοτεχνική ματιά του Μιγκέλ ντε Θερβάντες το Σάββατο που μας πέρασε (10 Οκτωβρίου) στο ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου.
Από τις φωτογραφίες που βρήκα στο Ιντερνετ μπορούμε να δούμε ότι ο Θερβάντες ξαναζωντάνεψε στο λιμάνι της Ναυπάκτου…
Οι τελετουργικές εκδηλώσεις της γειτονικής πόλης ήταν απλά εντυπωσιακές…

 

 

 

Αν σας άρεσε το βίντεο που παρακολουθήσατε μπορείτε να πατήσετε εδώ  και να δείτε περισσότερα βίντεο από το Φωτογραφικό Studio Kourmousi

Photographic Studio in Greece est. 1939 ”Every Picture Tells a Story’

0 comments on “Μαθήματα ισπανικών online: «Ο Θερβάντες στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου»

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.